17.12.2017

Projekti piparkakkutalo

Kuvat ja piparkakkutalo ovat viime vuodelta. Ei ollut oikeen sopivaa ajankohtaa ennen tätä näitä postata. Tai no mikäs ois estänyt aikaisemminkaan mutta tuntuu vähän hassulta alku syksystä tälläisestä kirjoitella.
Mutta siis joo tämä piparkakkutalo oli haastava. Olen tehnyt kaavat alusta asti itse ja malli on meidän omasta kodista.
Ihan vain muutama ärräpää saattoi päästä suusta ennen kuin sain nämä istumaan oikein.

Paperista ihan vain olen leikellyt kaavat, ensin toki oli tämä teippaus kokoonvuorossa jotta näki käykö kaikki toistensa kanssa yhteen. Alla muutamia kuvia siitä.






Paino ja tuki viritelmät sisältä :D


Ja sitten päästään lopputulokseen. Meinasi tarjotin käydä pieneksi mutta sain kuin sainkin sen mahtumaan sille. Koristelut ovat tapaan kuuluvasti överit :D Sillä täytyyhän talossa olla paljon kaikkea nakerreltavaa kun sitten aika tulee jolloin tämäkin syötiin.
Ensimmäistä kertaa tein myöskin itse pikeerin. Osien ja koristeiden kiinnittäminen sillä olikin sitten huomattavasti helpompaa kuin noilla kauppojen soosseilla.




Taloon tuli erihuoneisiin erinväriset paristokäyttöiset led-valot sisälle. No ei ollut juuri tuohon hätään saman värisiäkään joten näillä sitten mentiin. Ikkunat nuuten olen tehnyt tällä kertaa liivatelaatoista ja ne olikin suhteelleisen kimurantit saada pysymään paikkoillaan... oli taas melkoinen tupina päällänsä kun niitä laitoin :) Onneksi muksut osaa pysyä pois keittiöstä kun mä teen jotain tämän kaltaisia juttuja.





Hah! Meitin perhe pihalla <3



Pihalla oli myös paljon irtonaisia karkkeja... jouluun mennessä ne olinkin joten mystisesti melkein kaikki sieltä kadonneet. Onkohan meillä sokerihiiriä tai jotain?




Tänä vuonna en sitten teekkään piparkakkutaloa ollenkaan. Mun muksut ovat isällään tämän joulun, joten ei oikein ole sellaista fiilistä edes laittaa joulua.
Toki siis koristeluja hillitysti oon jo laittanut, kuusestakaan en oo vielä päättänyt laitanko vai en. Toisaalta ostin kyllä jo uusia koristeita kuuseen, joten ehkä niitä pitäisi päästä kokeilemaan.
Ensi vuonna sitten taas aloitetaan jo joulukuun alusta koristelu ja kodin laittaminen samoin kuin kaikki leipomukset. On taas sellainen ihana perhe joulu silloin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Projekti piparkakkutalo

Kuvat ja piparkakkutalo ovat viime vuodelta. Ei ollut oikeen sopivaa ajankohtaa ennen tätä näitä postata. Tai no mikäs ois estänyt aikaisemm...